Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 29 Απριλίου οι εργασίες του Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου, με γενικό θέμα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου». Στο εν λόγω συνέδριο συμμετείχαν 82 συνεργαζόμενα σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, μέσω ενός ∆ικτύου που συντόνισε το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών και τα οποία παρουσίασαν κατά το τριήμερο 27 έως 29 Απριλίου στον χώρο του ΠΛΠΠ εξ αποστάσεως ή διά ζώσης τις εργασίες τους.
Η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Πατρών στο συνέδριο ήταν με εικαστικό έργο, με θέμα «Η μοντέρνα εκδοχή του χθες», το οποίο φιλοτέχνησαν μέσα σε διάστημα δυόμισι μηνών τέσσερις μαθητές, Καμπέρος ∆ημήτριος (από την Γ’ τάξη), Αβραμίδη Αικατερίνη (από την Β’ τάξη), Ηλιάνα Καλλέ(από την Α’ τάξη) και Λυκούδης Ηλίας (από την Α’ τάξη), με επιβλέπουσες καθηγήτριες τις φιλολόγους του 1 ου ΓΕΛ: Γεωργιοπούλου Παναγιώτα και Γκλαβά Φωτεινή.
Οι μαθητές εμπνευσμένοι από τοιχογραφίες της πόλης και μέσα από μία σύγχρονη καλλιτεχνική οπτική ζωγράφισαν την πόλη των Πατρών. Το πολύ εντυπωσιακό τελικό έργο, διαστάσεων τριών μέτρων σε μήκος και ενός μέτρου σε πλάτος, μεταφέρθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου στο Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου οι μαθητές με τη συνοδεία των υπεύθυνων καθηγητριών της συγκεκριμένης εικαστικής εργασίας και της διευθύντριας του 1ου ΓΕΛ, Χασαποπούλου Κατίνας, παρουσίασαν την πρωτότυπη και πλούσια σε λόγο, εικόνες και χρώματα εργασία τους και απέσπασαν τις επευφημίες των ακροατών και την επιβράβευση από τους διοργανωτές του Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου.
Οι συμμετέχοντες ευχαριστούν τη μέχρι σήμερα διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Πατρών, Παπάζογλου Ευρυδίκη, που αγκάλιασε εξ αρχής την όλη προσπάθεια και το έργο των μαθητών, τον Σύλλογο ∆ιδασκόντων καθώς και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Αφήστε σχόλιο