Η συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Πατρών με δύο εργασίες στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου» στο πλαίσιο συνεργασίας Δικτύου 380 Σχολείων που συντόνισε το ΠΛΠΠ πραγματοποιήθηκε στις 20/4/2024, ημέρα Σάββατο, δια ζώσης και ένας όμορφος κύκλος συνεργασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Στην πρώτη εργασία, με τίτλο: «Εικαστικές  οπτικές της  πόλης μας», συμμετείχαν οι μαθητές: Αβραμίδη Αικατερίνη, Καλλέ Ηλιάνα, Κλωνής Νικόλαος και Λυκούδης Ηλίας.

Στη δεύτερη εργασία, με τίτλο: «Αχαϊκά ιδιώματα – ο θησαυρός της γλώσσας μας»,  συμμετείχαν οι μαθητές: Γκολφινόπουλος Γεώργιος, Καράμπαμπα Αναστασία-Μαρία, Μαλλάς Ιωάννης, Μούκα Ιωάννα-Μαρία, Σαρρή Παναγιώτα. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η κ. Γκλαβά Φωτεινή (ΠΕ 02), η κ. Γεωργιοπούλου Παναγιώτα (ΠΕ 02) και η κ. Αθανασοπούλου Ανθή (ΠΕ 07). Η συμμετοχή σχολικών μονάδων στο Δίκτυο ενισχύει τους μεταξύ τους δεσμούς,  εντείνει την εξωστρέφεια των σχολείων, αναδεικνύει τις δεξιότητες και τα ταλέντα των μαθητών,  καλλιεργεί τον κριτικό και κοινωνικό εγγραμματισμό τους και δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για μια ουσιαστική επαφή με τη γειτονική μας ετερότητα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και προπάντων στους μαθητές μας που ανταποκρίνονται με πολύ μεράκι και μεγάλη προθυμία σε απαιτητικές εργασίες με εικαστικό, επιστημονικό και ποικίλο χαρακτήρα!!! Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Σοφία Θωμά, που συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ευόδωση όλων των στόχων της εκπαιδευτικής μας κοινότητας!
Εργασίες: «Εικαστικές  οπτικές της  πόλης μας», «Αχαϊκά ιδιώματα – ο θησαυρός της γλώσσας μας»

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε σχόλιο