Στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, το σχολείο μας υλοποίησε 3/ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Κέρκυρα στο διάστημα 24-26/04/2024. Η ομάδα αποτελείτο από 96 μαθητές και έξι συνοδούς εκπαιιδευτικούς, τις κυρίες Κατατσαρού Γεωργία, Κωστακοπούλου Ελένη, Αθανασίου Ελένη και ΠΑτσούρα Ολυμπία καθώς και τους κύριους Σοφία Θωμά και Ηλιομαρκάκη Γεώργιο.
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε από το σχολείο στις 07:00 το πρωί, με την παρουσία όλων των συμμετεχόντων και μετά από τον σχετικό έλεγχο της τροχαία Πατρών. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκαν ενδιάμεσες στάσεις, επιτρέποντας στους μαθητές να ξεκουραστούν και να πάρουν ένα σνακ. Η άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έγινε στις 11:00. Έγινε μία μικρή περιήγηση στην πόλη της Ηγουμενίτσας και ακολούθησε η επιβίβαση στο πλοίο για την Κέρκυρα. Η άφιξη στην Κέρκυρα έγινε στις 14:30, και μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μεσημεριανό γεύμα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μέσα από μια οργανωμένη περιήγηση. Η ημέρα έκλεισε με ένα ευχάριστο βραδινό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική και την παρουσία και άλλων σχολείων.
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 11:00 π.μ. επισκεφτήκαμε το κανόνι, τη Μονή Βλαχερνών, στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, περπατήσαμε στο  Κάστρο και στην συνέχεια προσκυνήσαμε τον Άγιο Σπυρίδωνα. Στην συνέχεια οι μαθητές είχαν ελεύθερο χρόνο, για μεσημεριανό, περιήγηση και ψώνια στην πόλη της Κέρκυρας. Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα για ξεκούραση  και βραδινό φαγητό. Η ημέρα έκλεισε με διασκέδαση σε κοντινό χώρο ψυχαγωγίας μαζί με άλλα σχολεία.
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Την τελευταία ημέρα, μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, πραγματοποιήσαμε μια τελευταία περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας. Η αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα έγινε με το ferry boat στις 13:30. Κατά την επιστροφή, έγινε μια στάση στην πόλη της Πάργας για μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια ακολούθησαν ολιγόλεπτες στάσεις. Η άφιξη στο σχολείο έγινε στις 21:30, κλείνοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και ευχάριστη εκδρομή.
Συμπεράσματα:
Η εκδρομή στην Κέρκυρα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Οι μαθητές μας αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες, ενισχύοντας την ομαδικότητα και τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες μέσα από συνεχή αλληλεπίδραση και συνεργασία. Η εξαιρετικά καλά οργανωμένη διεξαγωγή της εκδρομής συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους για την αφοσίωση και τη συνεισφορά τους στο να κάνουν αυτή την εμπειρία αξέχαστη.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε σχόλιο