«Γιατί, Αντιγόνη;» ήταν ο τίτλος του Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024, στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων από το Τοπικό Πολιτιστικό Δίκτυο με τίτλο: «Το Θέατρο στην Εκπαιδευτική διαδικασία» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.
Βασικός σκοπός του Δικτύου ήταν η επιμόρφωση και στήριξη των εκπαιδευτικών με εργαστήρια σχετικά με θεατρικές τεχνικές, εργαλεία και μεθοδολογίες που αφορούν στη δραματική τέχνη στην εκπαίδευση, τις οποίες εφάρμοσαν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω υλοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων για την παραγωγή πρωτογενών θεατρικών δρώμενων με τους μαθητές/τριές τους.
Το σχολείο μας συμμετείχε στο φεστιβάλ στο οποίο οι μαθήτριές μας παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που στηριζόταν στο περίφημο χορικό « Έρως ανίκατε μάχαν» από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Αγγούρη Μαρία, Πιτσή Ελένη και Αθανασίου Ελένη.

Αφήστε σχόλιο