Η εκδρομή της Α’ και Β’ τάξης στην Αθήνα στις 23 Φλεβάρη 2024, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη πολιτιστικές και ιστορικές ανακαλύψεις. Η αναχώρηση έγινε νωρίς το πρωί από το σχολείο με τουριστικό λεωφορείο, που πρόσφερε άνεση και ασφάλεια στους μαθητές και τους συνοδούς.
Με την άφιξη στην Αθήνα, οι δύο τάξεις χωρίστηκαν για τις αντίστοιχες δραστηριότητές τους. Η Α’ τάξη επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αρχαία μνημεία και να μάθουν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της κλασικής εποχής. Η περιήγηση περιλάμβανε επίσκεψη στον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το Ναό της Αθηνάς Νίκης.
Την ίδια στιγμή, η Β’ τάξη κατευθύνθηκε προς το Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες με τα έργα τέχνης και τις συλλογές του μουσείου. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και άλλα εκθέματα που καλύπτουν διάφορες περιόδους της ελληνικής τέχνης και ιστορίας.
Μετά την ολοκλήρωση των ξεναγήσεων, οι δύο τάξεις συναντήθηκαν στο Σύνταγμα, όπου ξεκίνησαν μια κοινή περιήγηση στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα. Η βόλτα στις γραφικές γειτονιές της Αθήνας πρόσφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να δουν την πόλη από κοντά και να απολαύσουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την ζωντανή ατμόσφαιρα της περιοχής. Η εκδρομή περιλάμβανε επίσης γεύμα σε ένα από τα τοπικά εστιατόρια, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν πριν από την αναχώρηση για την Πάτρα.
Η επιστροφή ξεκίνησε στις 17:00 από το Σύνταγμα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και ανανέωση. Η αποστολή έφτασε στο σχολείο στις 20:30, κλείνοντας έτσι μια γεμάτη και ενδιαφέρουσα μέρα. Οι μαθητές επέστρεψαν με πολλές γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις από την εκδρομή τους στην Αθήνα.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Αμπατζή Μαριάνθη (ΠΕ06), Ηλιομαρκάκης Γεώργιος (ΠΕ04.02), Κατσαρού Γεωργία (ΠΕ03), Κωστακοπούλου Ελένη (ΠΕ78), Λυμπεράτου Αναστασία (ΠΕ80), Μαυροειδή Γεωργία (ΠΕ02), Νικολακοπούλου Κωνσταντίνα (ΠΕ04.04), Χάλας Κωνσταντινος (ΠΕ86)

Αφήστε σχόλιο