Το σχολείο μας βρίσκεται στην περιοχή Ανθούπολη Πατρών

1. Ίδρυση
Το Γυμνάσιο της Πάτρας θεσμοθετήθηκε το 1836 και άρχισε να λειτουργεί κανονικά το 1838. Ονομάστηκε “Βασιλικόν Γυμνάσιο Πατρών” και πρώτοι γυμνασιάρχες αυτού ήσαν ο Αλέξανδρος Ραδινός (1840-1855) και ο Γεώργιος  Χρυσοβέργης (1838-1840), κορυφαίοι φιλόλογοι και οι δυο, με διαφωνίες ως προς το χρονικό προβάδισμα.

2. Προσωπικότητες
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 1878 είχε έρθει στην Πάτρα Ανδρέας Καρκαβίτσας για να φοιτήσει στο μοναδικό γυμνάσιο της πόλης έχοντας στα χέρια του το απολυτήριο του σχολαρχείου των Λεχαινών.
Στο Ά Γυμνάσιο της Πάτρας βρίσκουμε στοιχεία για την μαθητική ζωή του Μεσολογγίτη μεταπολεμικού ποιητή Μιλτιάδη Μαλακάση που οι γυμνασιακές σπουδές του ακολουθούν την τριγωνική πορεία Μεσολόγγι – Αθήνα – Πάτρα.
Ανάμεσα στους μαθητές του Ά γυμνασίου Πατρών βρίσκουμε τον Ηλία Βουτιερίδη καταξιωμένο δημοτικιστή λογοτέχνη. Όλα τα χρόνια των μαθητικών σπουδών του περνούν στην Πάτρα, με την οποία δημιουργεί αδιάρρηκτο συναισθηματικό δεσμό.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος βρίσκεται ανάμεσα στους μαθητές αυτούς που πήραν το απολυτήριό τους από το Γυμνάσιο Αρρένων. Κορυφαίος νομικός με υπερεικοσάχρονη ευδόκιμη θητεία στην γενέτειρα σπουδαίος πολιτικός του συντηρητικού χώρου, με εκπληκτικές ηγετικές ικανότητες και αρετές.