Στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, το σχολείο μας υλοποίησε 6/ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βενετία-Βερόνα-Πάντοβα στο διάστημα 08-14/04/2024. Η ομάδα αποτελείτο από 67 μαθητές και πέντε συνοδούς εκπαιιδευτικούς, τις κυρίες Κατατσαρού Γεωργία, Μαυροειδή Γεωργία και Παντίσκα Παγωνίτσα και τους κύριους Σοφία Θωμά και Ηλιομαρκάκη Γεώργιο.
Η 6ήμερη σχολική μας εκδρομή στην Βενετία-Βερόνα, ήταν μία μοναδική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Η επίσκεψη στην Βενετία, η πόλη των καναλιών και των γεφυρών, και στη γειτονική Βερόνα, τόπο της διαχρονικής ιστορίας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, καθώς και στην Πάντοβα, ήταν γεμάτη από πολιτιστικά αξιοθέατα, ιστορικές γνώσεις και πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες.
Διαδρομή και Μετακινήσεις
Η εκδρομή μας ξεκίνησε τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024, αργά το βράδυ με την αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας με το πλοίο προς Βενετία. Η διαδρομή εν πλω ήταν μία ευκαιρία να απολαύσουμε τη θάλασσα και να προετοιμαστούμε για την περιπέτεια που μας περίμενε. Την Τετάρτη το πρωί φτάσαμε στο λιμάνι της Βενετίας και μεταφερθήκαμε στο ξενοδοχείο μας, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση.
Δραστηριότητες στην Βενετία
Η Βενετία αποδείχθηκε ένας εντυπωσιακός προορισμός γεμάτος ιστορία και καλλιτεχνική κληρονομιά. Ξεκινώντας από την Piaza Roma και με κατεύθυνση την περίφημη πλατεία Σαν Μάρκο, επισκεφθήκαμε την διάσημη γέφυρα Ριάλτο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου, το Παλάτι των Δόγηδων, το καμπαναριό κ.ά.  Οι βαρκάδες στα κανάλια με γόνδολες ήταν μία εμπειρία που όλοι ανυπομονούσαμε και τελικά έζησαν οι μαθητές, απολαμβάνοντας την ήρεμη πορεία στα νερά της πόλης, περνώντας κάτω από γραφικές γέφυρες και παρακολουθώντας τη ζωή της Βενετίας να ξεδιπλώνεται.
 Η Επίσκεψη στη Βερόνα-Πάντοβα
Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, μεταβήκαμε στην Βερόνα με τραίνο, την πόλη που αναδείχθηκε παγκοσμίως για την ιστορία αγάπης του Σαίξπηρ, “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”. Εκεί, επισκεφθήκαμε το σπίτι της Ιουλιέτας, το οποίο μετατράπηκε σε ένα είδος μουσείου του έρωτα, και το αρχαίο Αμφιθέατρο της πόλης, γνωστό και ως Αρένα της Βερόνας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, βρεθήκαμε στην Πλατεία δει Σινιόρι, που αποτελεί το πολιτικό κέντρο της Βερόνας με αρκετά σημαντικά κτίρια όπως το Παλάτι της Ragione. Κοντά εκεί, η Πλατεία δελε Έρμπε με την ζωντανή αγορά της, προσφέρει έναν όμορφο χώρο που απολαύσαμε τον καφέ και το παγωτό μας αλλά  αγοράσαμε και τοπικά προϊόντα.
Κατά τη επιστροφή μας στη Βενετία, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και την πόλη της Πάντοβας, μια πόλη με βαθιές ιστορικά και πολιτιστικά ρίζες, που απέχει λίγη ώρα από τη Βερόνα. Η Πάντοβα είναι γνωστή για το πανεπιστήμιό της, ένα από τα παλαιότερα στην Ευρώπη, και για τα εξαιρετικά αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά της έργα.  Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα που επισκεφθήκαμε στην Πάντοβα ήταν η βασιλική του Αγίου Αντωνίου, ένας μαγευτικός θρησκευτικός χώρος που προσελκύει προσκυνητές από όλο τον κόσμο. Η εκκλησία είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα με εκπληκτικά γλυπτά.
Επιστροφή
Η επιστροφή μας ξεκίνησε το Σάββατο, 13 Απριλίου, με την αναχώρηση από τη Βενετία προς το λιμάνι της Πάτρας, όπου φτάσαμε την επόμενη της αναχώρησης νύχτα.
Αυτή η εβδομάδα στην Ιταλία ήταν γεμάτη από καινούργιες γνώσεις, πολιτισμικές ανακαλύψεις και πολλά συναισθήματα. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επέστρεψαν πλουσιότεροι σε εμπειρίες και με μνήμες που θα τους συντροφεύουν για τα επόμενα χρόνια. Η εκδρομή αυτή ήταν μια ευκαιρία όχι μόνο να δούμε από κοντά 3 από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και να διδαχθούμε πάνω σε ζωντανά μαθήματα ιστορίας, τέχνης και λογοτεχνίας.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε σχόλιο