Στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, το σχολείο μας υλοποίησε 6/ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λέτσε της Κάτω Ιταλίας στο διάστημα 01-06/03/2024. Η ομάδα αποτελείτο από 30 μαθητές και τρεις καθηγήτριες συνοδούς, τις κυρίες Αμπατζή Μαριάνθη, Πιτσή Ελένη και Γεωργιοπούλου Παναγιώτα. Με πλοίο της γραμμής, μεταφερθήκαμε από την Πάτρα στο Μπάρι χωρίς καθόλου προβλήματα. Στη συνέχεια με το λεωφορείο στο Λέτσε και τακτοποιηθήκαμε  στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL DI LECCE το οποίο πληρούσε απόλυτα τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία μας. Επισκεφτήκαμε το Άλμπερομπέλο,  τη Στερνατία, την Καλημέρα, το Οτράντο, τη Ματέρα και τον Τάραντα σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής. Οι εμπειρίες τόσο για εμάς όσο και τους μαθητές μας υπήρξαν μοναδικές. Στη Στερνατία, μετά από συνεννόηση με τον τοπικό σύλλογο Ελληνοφώνων, μας υποδέχτηκαν θερμά και μας ξενάγησαν στους χώρους ενδιαφέροντος. Σημαντική ήταν η ενημέρωση που έγινε στα παιδιά μας από τον κ. Giorgio Filieri σχετικά με τη γλώσσα Grico και τον πολιτισμό των Ελληνοφώνων περιοχών.Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής δεν παρουσιάστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Κατά την επιστροφή μας επισκεφτήκαμε το Μπάρι, το ναό του Αγίου Νικολάου και την παλιά πόλη και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο τ για την Πάτρα.
Ο σκοπός της εκδρομής επιτεύχθηκε πλήρως και τα αποτελέσματα των προγραμμάτων θα παρουσιαστούν σε ημερίδα στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε ΕΔΩ

Αφήστε σχόλιο