Στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μια άξια προσοχής διοργάνωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Συμμετείχε πλήθος μαθητών από όλες τις τάξεις, με συντοντιστές την φιλόλογο κα Μπίστα Μαργαρίτα και τον μαθηματικό κ. Λύκο Επαμεινώνδα. Το θεατρικό δρώμενο εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε η κα Κωστακοπούλου Ελένη.
Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση της σημαίας και του ορισμού παραστατών. Έπειτα, ακολούθησε η απονομή αριστείων για το σχολικό έτος 2022-2023 από τον διευθυντή κ Θωμά Σοφία. Στη συνέχεια, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να αναβιώσουν τα γεγονότα μέσω αποσπασμάτων, θεατρικών δρώμενων, καθώς και μέσω των επαναστατικών τραγουδιών. Συγκεκριμένα, εκφωνήθηκαν ποιήματα και κείμενα που μας έδωσαν πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο της κατοχής. Ακόμη, αξιοθαύμαστη ήταν η προσπάθεια ορισμένων μαθητών να αναπαραστήσουν τις συνθήκες μέσα από μικρά θεατρικά δρώμενα που ζωντάνεψαν το κλίμα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από όλους τους παρευρισκόμενους.
       Η γιορτή μάς προκάλεσε δέος και συγκίνηση, ενώ ταυτόχρονα τόνωσε την εθνική μας συνείδηση. Είναι πολύ σημαντικό με κάθε δυνατό τρόπο να τιμούμε τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για εμάς και να ενημερωνόμαστε για το παρελθόν μας.
Την επόμενη ημέρα το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση που έγινε στο κέντρο της Πάτρας.
Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες σε πραγματικό μέγεθος πατήστε ΕΔΩ

Δρώμενο από τη γιορτή

Αφήστε σχόλιο