Οι μαθητές της Α και Β τάξης που συμμετέχουν στα προγράμματα Αγωγής Υγείας, την Πέμπτη 1 και Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, παρακολούθησαν βιωματικό εργαστήρι σχετικό με την εικόνα του σώματος και τους τρόπους να το διατηρήσουμε υγιές, αποφεύγοντας τις παγίδες- επιρροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της προβολής συγκεκριμένων μοντέλων εμφανισης.

Η εκπαιδευτική παρέμβαση έγινε δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων «Εριφύλη», με θέμα: «Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου» για την πρόληψη των διατροφικών διαταραχών σε έφηβες/ους.
Η εκπαιδευτική παρέμβαση αποσκοπεί στην πρόληψη των διατροφικών διαταραχών, την κατανόησή τους, την κατάρριψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων σε σχέση με το φύλο και το σωματικό βάρος, την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης καθώς και την κατανόηση των τρόπων με τους οποίους οι έφηβες/οι διαχειρίζονται την αυτοεικόνα και τα συναισθήματά τους. Οι ανησυχίες για την εικόνα του σώματος, το βάρος και το φαγητό είναι συνήθεις μεταξύ των νέων. Πολλές νέες και νέοι είναι δυσαρεστημένες/οι με την εικόνα και χαρακτηριστικά του σώματός τους, όπως το βάρος, και επιθυμούν να είναι πιο αδύνατες/οι. Οι νέοι άνθρωποι συχνά προσπαθούν να χάσουν βάρος κάνοντας δίαιτα, πιστεύοντας πως η απώλεια βάρους θα τις/τους κάνει πιο ευτυχισμένες/ους, κινδυνεύοντας έτσι να αναπτύξουν κάποια διατροφική διαταραχή. Τα άτομα με διατροφικές διαταραχές ασχολούνται υπερβολικά με την εξωτερική τους εμφάνιση και το βάρος τους και οδηγούνται σε επικίνδυνες συμπεριφορές, όπως σε αυστηρή δίαιτα, υπερβολική άσκηση, εκκαθαριστικές μεθόδους ή υπερκατανάλωση τροφής.

Αφήστε σχόλιο